2014-09-21

Triss träff med tjejerna

Söndagen har förgyllts av Triss-träff med tjejerna. Lika trevligt som vanligt!
Oftast har vi torsdagkvällar men när alla ska komma till mig så har vi det på en söndag.
Härligt med lite söndagsmiddag.

Det blev Pulled Pork och till efterrätt Vit chokladvaniljkräm med Björnbär o Biscottismulor.

Pulled Pork
6 personer
 
1 kg benfri fläskkarré (högrev eller kyckling går också bra)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
2 msk rökarom (liten flaska,
finns bla på ICA och heter Liquid Smoke)
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 dl vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela köttet i 3 lika stora bitar.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Skala och finhacka den gula löken.
Blanda chilisås med pressad vitlök och övriga kryddor.
Gnid in köttet med chilisås-och kryddblandningen.
Strö över den hackade löken.
Häll vattnet i formen.
Täck formen med aluminiumfolie.
Tillaga mitt i ugnen i ca 4 timmar.
Låt köttet svalna något.
Riv det i trådar med hjälp av två gafflar.
Blanda köttet med skyn.
Servera med pita- eller hamburgerbröd,
coleslaw, grönsaker och gräddfil.
 
 
 
Coleslaw
6 personer
 
7 dl finstrimlad vitkål
1 morot
1 liten lök
1,75 dl lätt creme fraiche
0,5 dl lätt majonnäs
1,5 tsk fransk senap
1,5 tsk socker
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
 
Finstrimla vitkål med ex en osthyvel.
Skala moroten och riv på grova sidan på rivgärnet.
Skala och dela löken, skär den i tunna skivor.
Rör samman creme fraiche, majonnäs, senap, socker,
salt, peppar och vinäger.
Blanda vitkål, morot, lök och sås. Rör om ordentligt.
Låt kallna.
 
 

 
Vit Choklad & Vaniljkräm
6 personer
 
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
250 g vaniljkvarg

Hacka chokladen och lägg den i en glasskål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör om så den smälter helt.
När smeten har svalnat något så rör i kvargen.
Häll upp i portionsformar.
Låt stå i kyl i minst 2 timmar så den får stelna.
Servera med biscottismulor och bär.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar