2014-09-21

Fröknäcke

Har idag bakat Fröknäcke som är både Glutenfritt, bra GI-värde, supergott och enkelt att göra.

1 dl linfrön
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl pumpakärnor
1 tsk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
0,25 dl olivolja
0,5 tsk salt eller flingsalt ovanpå
2 dl kokande vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alltihop utom vattnet i en skål.
Tillsätt vatten och rör om väl.
Låt stå ca 5 minuter för att fiberhusken ska svälla.
Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.
(använd baksidan på en sked som doppas i kallt vatten emellanåt)
Skär rutor med en pizzaskärare eller bryt i bitar när
det är färdiggräddat.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timma.
Det ska bli gyllenbrunt.
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar