2015-10-30

Thailändsk kycklingsoppa (glutenfri)

 

Thailändsk Kycklingsoppa
4 personer
 
2 stora kycklingfiléer
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 grön paprika
1 burk kokosmjölk
5-7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 morötter
1-2 tsk riven ingefära
1-2 lime, rivet skal + saft
1-2 tsk sambal oelek
1 burk minimajs
Salt o peppar
½ dl hackad gräslök
Gräddfil, cashewnötter och bröd.

Strimla kycklingen och bryn den klar.
Hacka paprika och lök och grovriv morötterna. Bryn tills de får lite färg.
Lägg allt i en stor gryta och tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärningar,
ingefära, lime och sambal oelek.
Låt soppan koka ihop i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och ev mer sambal oelek. Strö över hackad gräslök.
Servera med gräddfil, cashewnötter och bröd.
 
 
 
 
Sega Mandelbottnar med Hallonglass
8 st
Bottnar
50 g sötmandlar
50 g mörk choklad, 70 %
100 g mandelmassa
2 ägg
3/4 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandlarna och chokladen fint. Riv mandel-massan grovt.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop mandelmassan med äggulorna.
Vänd ner de hackade mandlarna och chokladen i mandelmassesmeten.
Vispa vitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsatt att vispa till en maräng.
Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelmassesmeten.
Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt de svalna i formarna.
 
Glassmeten:
2 äggulor

3 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 dl färska hallon, hackade
1 dl grovt krossade maränger


Vispa ägg, vaniljsocker.
Vispa grädden för sig, ganska tjock. Blanda ihop äggsmeten och grädden.
Blanda i hallon och till sist vänd ner marängkrosset.
Gör ett hål i mitten av mandelbotten och klicka i glassmeten i hålan.
Ställ in i frysen.
Ta ut bakelsen ca 20-30 minuter innan servering.
Ta försiktigt ur bakelsen ur muffinsformen.
Servera med hallon och krossade maränger.
 


 
 
 
 
 
 
 
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar