2015-10-22

Princesstårta Glutenfri

Såklart ska man ha glutenfri princesstårta och det är inte svårt att göra. Jättegott vid olika tillfällen
när man vill fira och yngste sonens favorit.


2 ägg
2 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix (jag använder semper ljus)
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl vatten
kokosflingor

3 dl vaniljkräm
2 tsk vaniljsocker
5 dl grädde, hårt vispad

färdigt marsipanlock och garnering av olika slag

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en bakform med avtagbara kanter, med kokosflingor.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner i bunken.
Smält smör, häll i vattnet och koka upp. Blanda ner i smeten.
Grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen (håll koll på färgen)
Låt kakan svalna.

Blanda vaniljkrämen och gör den tjock.

Dela kakan på mitten (i två lager)
Bred på ett tunt lager vaniljkräm på den understa botten och bred ett tjockt lager med hallonsylt
ovanpå vaniljkrämen.

Blanda resten av vaniljkrämen med den hårt vispade grädden.

Lägg på det översta kaklagret och bred på gräddkrämen. Krämen ska vara lite bullig på toppen.
Bred även kräm på kanterna så marsipanen fastnar.
Lägg på marsipanlocket och garnera.

Gör gärna tårtan dagen innan så blir den saftig o fin.
Låt stå i kyl och pudra med florsocker strax innan servering.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar