2014-08-17

Fyriskaka special

Äpplena är mogna så nu blir det glutenfri äppelkaka eller som den heter, Fyriskaka. Jag har lagt till special eftersom jag lägger till kardemumma till äpplena, vilket gör kakan ännu godare, tycker jag. Superlätt att baka. O god.


Fyriskaka special, Glutenfri
 
125 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl glutenfri fin mix
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
3 medelstora äpplen
1,5 msk strösocker
2 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma
kokosflingor
 
Skala äpplena o skär dem i tunna klyftor.
Tillsätt socker, kanel o kardemumma.
Blanda runt ordentligt.
 
Smörj o bröa (med kokosflingor) en rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret något så det mjuknar.
Rör eller vispa smör o socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget o därefter mjöl, bakpulver o mjölk.
Bred ut smeten i formen.
Stick ner äppleklyftorna i smeten, tätt intill varandra.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.



Kan även använda receptet till andra bär o frukter.
Här har jag bakat den med björnbär. Mums!
Ät den som den är eller med glass o vaniljsås till.


 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar