Vill du inte göra kakan glutenfri så byt ut det glutenfria mjölet mot samma mängd vetemjöl istället.
Pollykladdkaka
175 g smör eller margarin
4 msk kakao
2 ägg
3 dl strösocker
1 krm salt salt
1,5 tsk vaniljsocker
1,75 dl Finax glutenfritt fint mjöl
ca 25 Polly-godisar
glutenfritt ströbröd eller kokos
Smält smöret i micron. Låt svalna något. Tillsätt ägg, salt, strösocker, kakao och vaniljsocker och rör om.
Tillsätt mjölet och rör om till en blank och smidig smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Strö över Polly och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kakan svalna och garnera med några ätbara blommor. Servera med grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar