2015-03-29

Glutenfri brownie

Glutenfri brownie med havregryn och nötter.

Jag tog nötter, solrosfrön och mandel och toppade med pumpakärnor. Har också dragit ner lite på sockret.

Lagom kladdig och full med nötter. Sååå gott!

Receptet ser du nedan.


100 g rostade hasselnötter
250 g margarin eller smör
2 dl kakao
4 ägg
4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 dl Semper glutenfri rena havregryn
2 dl Finax glutenfritt fint mjöl
1 dl pumpakärnor till garnering, om man vill.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 20x30 cm.
Rosta och hacka nötterna grovt.
Smält smör i en bunke och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en annan bunke.
Vänd ner kakaoblandningen i äggsmeten.
Tillsätt salt, vaniljpulver, nötter.
Blanda havregryn, mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i formen, strö över pumpakärnor och grädda
i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor.
Frys in eller förvara i kylen.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar