2014-06-29

Kärleksmums glutenfri

Idag har det blivit glutenfria Kärleksmums med kokos och strössel. Mums! En hel långpanna ger ca 20-25 stycken. Perfekt att ha i frysen.


 
 
Receptet kommer här:

KÄRLEKSMUMS
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
280 g glutenfri mjölmix (ca 6 dl) + 1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt till äggblandningen omväxlande med mjölk- och smörblandningen.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter i 175 graders värme.
Låt kakan svalna.
Smält under tiden matfettet till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos och strössel.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Glasyr
50 g smör el margarin
3 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Garnering
Kokosflingor och strössel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar