2014-01-26

Glutenfri pizzadeg för alla

Jag vill dela med mig av en fantastisk god glutenfri pizzadeg som är enkel och smidig att göra. Dessutom är den både nyttig och himmelskt god.

1/2 paket jäst
3 dl vatten (fingervarmt)
4 msk olivolja
2 krm salt
8 dl glutenfritt mjöl (gärna lika delar av grovt o fint mjöl)

Lös upp jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt o mjöl.

Arbeta samman i bunken och låt jäsa 30 minuter.
Kavla el tryck ut degen på bakplåtspapper. Lägg på en plåt.
Lägg på önskad fyllning och grädda i 225 grader i ca 15 minuter,
tills osten har fått fin färg.

Lägg gärna på lite blandad sallad och riven parmesanost innan servering.

Vi brukar ha följande fyllning:

mild salsasås på botten
tunna skivor rökt skinka

skivade färska champinjoner
skivad rödlök

fetaost i tärningar
skivade soltorkade tomater
oliver
riven ost



pizzadeg glutenfri pizza pizzabotten glutenfritt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar