Vill du inte göra kakan glutenfri så byt ut det glutenfria mjölet mot samma mängd vetemjöl istället.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9piOcPNm2XXwSplhqsLOQoe8FY8dXKJ3SsBXDjZntieMkHqyfeRJqQR2J4nwNV0IIc7Fnp2DttxA5BWhvdAHhONx7Om7_ljxk-mMslfDSNRhQjWgClSP4tikuxC-0IvQraP6LinwasIUt/s400/pollykladdkaka.jpg)
Pollykladdkaka
175 g smör eller margarin
4 msk kakao
2 ägg
3 dl strösocker
1 krm salt salt
1,5 tsk vaniljsocker
1,75 dl Finax glutenfritt fint mjöl
ca 25 Polly-godisar
glutenfritt ströbröd eller kokos
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_HU2O_qUb45EOKc2M_vk1zLiyy-9oue3YYYK9Gm5lQdShdCT1at9SeSTt9SgFKHU2GephfKB3GkGjbOCfnGPo6ADnEANUIzXQYoKZs7SrBD_JGVYBh-gS9U5SGVXrjpGOmSzLUG6dfjGz/s640/collage-2015-05-09pollykladdkaka+2.jpg)
Smält smöret i micron. Låt svalna något. Tillsätt ägg, salt, strösocker, kakao och vaniljsocker och rör om.
Tillsätt mjölet och rör om till en blank och smidig smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Strö över Polly och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kakan svalna och garnera med några ätbara blommor. Servera med grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar