Jag tog nötter, solrosfrön och mandel och toppade med pumpakärnor. Har också dragit ner lite på sockret.
Lagom kladdig och full med nötter. Sååå gott!
Receptet ser du nedan.
100 g rostade hasselnötter
250 g margarin eller smör
2 dl kakao
4 ägg
4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 dl Semper glutenfri rena havregryn
2 dl Finax glutenfritt fint mjöl
1 dl pumpakärnor till garnering, om man vill.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 20x30 cm.
Rosta och hacka nötterna grovt.
Smält smör i en bunke och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en annan bunke.
Vänd ner kakaoblandningen i äggsmeten.
Tillsätt salt, vaniljpulver, nötter.
Blanda havregryn, mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i formen, strö över pumpakärnor och grädda
i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor.
Frys in eller förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar