Glutenfritt såklart! Receptet kommer från bästa väninnan Cilla.
Marängsmeten:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Vispas i ca 4 minuter till det blir tjockt och glansigt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOywjzX58g2r46Kien0tGlOJ2ER10lvlYVCjCRyB58kLpt0Q7YADOalZ3RsKCUU12BOT1INp4AAYOp5lX5lQyK4hFADO4bn-ygfSdQv2EFKBmCV_bMchfQe-V3TnjwZhTQlHxuhyphenhyphen5f_cVU/s1600/DSC_0139.jpg)
2 dl socker
2 msk kakao
Blanda socker och kakao. Sikta i kakaon så blir det inga klumpar av kakaon.
Blanda i socker o kakao i äggsmeten. Rör om så allt blandas. Fyll ca 12-13 större muffinsformar till hälften.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT8vkXYcxEN4MaZXoMXLL9M14tjZZoX51ys_Tww-ERmHfgueAWGC5f_acU9UoiqR9GIqwkvn8VZTRc61_-WpgPpOyWctUERppeFU64iFACrid0jU0ioKyxZl9A9LSlV3CRm6FelBNG1FBU/s1600/DSC_0144.jpg)
Låt svalna
Glassmeten:
3 äggulor
5 msk vaniljsocker
1 msk socker
4 dl vispgrädde
Vispa ägg, vaniljsocker och socker.
Vispa grädden för sig, ganska tjock. Blanda ihop äggsmeten och grädden.
Gör ett hål i mitten av marängerna och klicka i glassmeten i hålan.
Ställ in i frysen.Servera med frukt o bär. Njuuut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar