Fyriskaka special, Glutenfri
125 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl glutenfri fin mix
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
3 medelstora äpplen
1,5 msk strösocker
2 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma
kokosflingor
Skala äpplena o skär dem i tunna klyftor.
Tillsätt socker, kanel o kardemumma.
Blanda runt ordentligt.
Smörj o bröa (med kokosflingor) en rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret något så det mjuknar.
Rör eller vispa smör o socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget o därefter mjöl, bakpulver o mjölk.
Bred ut smeten i formen.
Stick ner äppleklyftorna i smeten, tätt intill varandra.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Kan även använda receptet till andra bär o frukter.
Här har jag bakat den med björnbär. Mums!
Ät den som den är eller med glass o vaniljsås till.
Kan även använda receptet till andra bär o frukter.
Här har jag bakat den med björnbär. Mums!
Ät den som den är eller med glass o vaniljsås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar