KÄRLEKSMUMS
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
280 g glutenfri mjölmix (ca 6 dl) + 1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt till äggblandningen omväxlande med mjölk- och smörblandningen.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter i 175 graders värme.
Låt kakan svalna.
Smält under tiden matfettet till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos och strössel.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Glasyr
50 g smör el margarin
3 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering
Kokosflingor och strössel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar