1/2 paket jäst
3 dl vatten (fingervarmt)
4 msk olivolja
2 krm salt
8 dl glutenfritt mjöl (gärna lika delar av grovt o fint mjöl)
Lös upp jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt o mjöl.
Arbeta samman i bunken och låt jäsa 30 minuter.
Kavla el tryck ut degen på bakplåtspapper. Lägg på en plåt.
Lägg på önskad fyllning och grädda i 225 grader i ca 15 minuter,
tills osten har fått fin färg.
Lägg gärna på lite blandad sallad och riven parmesanost innan servering.
Vi brukar ha följande fyllning:
mild salsasås på botten
tunna skivor rökt skinka
skivade färska champinjoner
skivad rödlök
fetaost i tärningar
skivade soltorkade tomater
oliver
riven ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar